Gebiedswandeling in Osdorp-Midden en De Punt. Start Ookmeerweg, vervolg Saaftingestraat, Osdorper Ban, Baden Powellweg, Dijkgraafplein, De Punt, Reimers­waalstraat, Cadiz, Blomwijckerpad, Notweg, Geer Ban, Wildeman. ( Link naar gebiedskaart ) Dit gebied komt ter sprake in een artikel in NUL20: "Hoe moet het verder met de herstructurering van Nieuw West? Wachten op betere tijden." (Bert Pots, aflevering 54, januari 2011)

De zin om ergens te gaan wandelen wordt in de eerste plaats geprikkeld door het weer en dan in de richting gestuurd door de vergaarde kennis over vernieuw­ingen die plaatsvinden en door nieuwsgierig­heid naar wat er van geworden is. Zo heb ik Osdorp en de Westelijke Tuinsteden in de loop van de laatste dertig jaar leren kennen. In 1982 werkte ik bij de Meervaart mee aan een tentoonstelling "van Polder tot Stad" over de naoorlogse ontwikkeling van dit destijds nieuwe stadsgebied rondom de Sloterplas. Lees verder....

Gebiedsverkenningen in West
Het geheugen van West
Home Nul20
Home Boinkinbeeld

Gebruik de knoppen vooruit en achteruit (dus beter niet Autoplay) en bepaal daardoor zelf het tempo waarmee u naar de foto's kijkt.

Januari 2011